Doorgaan naar inhoud

Warmte camera als verrassende oplossing

 

Warmte camera

Als we het hebben over beveiliging, veiligheid of gezondheid, is hij een beetje het ondergeschoven kindje - aan een warmte camera denkt men nog niet zo snel, we zien hem nog vooral als een gadget uit spionagefilms. Onterecht, want dit gereedschap kan ook voor onze alledaagse problemen veel verschillende oplossingen aandragen. Heeft u een datacenter waarvan de temperatuur moet worden gesurveilleerd? Wilt u indringers snappen, ook bij slecht weer en veel boombeschutting? Heeft u nog te vaak last van een vals alarm? Heeft u privacy-bezwaren bij het registreren van gedetailleerd beeld  maar wilt u wel uw bezit beveiligen? Voor al deze scenario’s is een warmte of thermische camera een oplossing.

Warmte camera voor vele situaties

Vroeger was het nog misschien sci-fi, maar in de 21ste eeuw heeft de warmte camera een enorme ontwikkeling doorgemaakt en wordt nu toegepast in vele verschillende situaties. Ziet u bijvoorbeeld de website van onze favoriete camera’s, die van Mobotix: daar staan vele verschillende praktische toepassingen van hun thermische camera. Zo heeft een Duitse vuilnisbelt camera’s hangen om oververhitting tegen te gaan, net als Britse woningcorporaties die hun bewoners willen beschermen. Zulke camera’s zijn ook erg nuttig voor situaties waar men eerder aan een normale camera denkt, zoals beveiliging. Scherp gefocust op wat telt - de hitte - laat de warmte camera zich niet afleiden. Nacht, wapperende vlaggen of grote storm: de camera blijft geconcentreerd op de hitte. Scherpe beveiliging met minder valse alarmen.
 

Warmte camera in verschillende soorten en maten

Bovendien kunt u uitgaan van de kwaliteit van deze camera’s. Hoewel Mobotix er nog niet bekend om staat, is hun warmte camera kwalitatief erg sterk, en zijn er bovendien modellen voor elke verschillende gelegenheid. Gold-IP heeft voor u de vier sterkste toepassingen uitgekozen: een thermische versie van de Mobotix M16, S16, M73 en S74. Deze standaard Mobotix camera’s kunnen dus worden uitgerust met een thermische sensor, die zowel gekalibreerd kan zijn als niet gekalibreerd. Gekalibreerde camera’s kunt u tot 20 trigger velden instellen, waarop ze warmte waarnemen. Niet gekalibreerde camera’s hebben 1 meetpunt van temperatuur gepositioneerd in het middelpunt van de camera. Dit is bijvoorbeeld een thermische camera in een datacenter die temperaturen boven de 50 graden detecteert en meteen het alarm laat afgaan. Boven de 70 graden wordt de brandweer ingelicht. De meetpunten zijn per situatie handmatig aan te passen naar de gewenste temperatuur.
 

Warmte camera in vele specifieke gevallen

Een ander verschil tussen de verschillende camera’s zit in de beeldkwaliteit. Sommige camera’s zijn in VGA-formaat, andere weer in CIF. Dit heeft vooral betrekking op de scherpte van het beeld - wat dan ook weer afhangt van de functie die de warmte camera moet vervullen. Als de temperatuur op een vuilnisbelt in de gaten moet worden gehouden, is de scherpte van het beeld misschien niet zo belangrijk. Maar als u graag uw industrieterrein beveiligt tegen indringers, is het wel fijn om een haarscherp beeld te hebben. Daarnaast heeft Mobotix nog een extraatje: al deze thermische toepassingen kunnen gemonteerd worden op al bestaande camera’s, zelfs als die al geïnstalleerd zijn. Zo kan u een normale en een thermische camera tegelijk hebben, voor dekking in honderd procent van de gevallen.

De expert in Nederland

Wilt u graag meer weten over alle toepassingen van de warmte camera? Schroom dan niet om contact op te nemen met Gold-IP‘s lands expert op het gebied van camera’s en specifiek die van Mobotix. Met al 25 jaar ervaring geven wij ook advies en trainingen, zodat u met een gerust hart bij ons kan vragen om het beste plan. En voor u het weet, beschermen warmte camera’s u beter dan ooit tevoren!