Doorgaan naar inhoud

Thermische camera van Gold-IP

Stel u voor dat u de beveiliging van uw bedrijf kunt verbeteren door ‘s nachts of in moeilijke weersomstandigheden nog steeds een helder beeld te krijgen. Een thermische camera kan uw beveiligingssystemen versterken doordat het warmteverschillen detecteert. Hierdoor kan het objecten en mensen identificeren, zelfs in volledige duisternis. Dit maakt het ideaal voor omgevingen waar visuele camera’s tekortschieten.

thermische camera beveiliging


Neem contact op

De voordelen van een thermische camera

Thermische camera's maken gebruik van infraroodtechnologie om warmteverschillen te detecteren. Dit maakt ze bijzonder effectief in omstandigheden met weinig licht of slecht weer. In tegenstelling tot traditionele camera's, kunnen thermische camera's door rook, mist en volledige duisternis heen kijken. Hierdoor zijn ze een onmisbare aanvulling voor uw beveiligingssysteem.

Vermindert valse alarmen

Een groot voordeel van thermische camera’s is hun vermogen om valse alarmen te verminderen. Dit wordt bereikt door geavanceerde technologieën die onderscheid maken tussen relevante en irrelevante bewegingen. Ongewenste meldingen door dieren, schaduwen of weersomstandigheden worden aanzienlijk verminderd. Dit bespaart tijd en kosten, en verhoogt de efficiëntie van uw beveiligingssysteem. Betrouwbaarheid en precisie zijn de sleutelwoorden wanneer het gaat om de werking van thermische camera’s.

Voordelen van thermische camera's van MOBOTIX

Thermische camera's van MOBOTIX bieden geavanceerde technologie en hoge betrouwbaarheid voor verschillende beveiligings- en industriële toepassingen. Deze camera's combineren premium beeldvorming met duurzame prestaties, waardoor ze ideaal zijn voor de meest veeleisende omgevingen. Hieronder vindt u een opsomming van de belangrijkste voordelen van MOBOTIX thermische camera's:

  1. Premium thermische beeldvorming (ONVIF-S)
  2. Geavanceerde sensortechnologie
  3. NETD van 50 mK voor hoge gevoeligheid
  4. Detectie in volledige duisternis
  5. Thermische overlay-functie
  6. Indrukwekkende video-analyseresultaten
  7. Automatische gebeurtenisactivering
  8. Detectie van menselijke beweging
  9. Duurzaamheid voor hoge investeringszekerheid (MTBF > 80.000 uur)
  10. Zeer laag energieverbruik (<10W)

Deze voordelen maken MOBOTIX thermische camera's tot een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar betrouwbare en efficiënte beveiligingsoplossingen.

Hoe werkt een thermische camera?

Het werkingsprincipe van een thermische camera is gebaseerd op het detecteren van infraroodstraling. Alle objecten zenden een bepaalde hoeveelheid infraroodenergie uit, afhankelijk van hun temperatuur. De camera’s bevatten sensoren die gevoelig zijn voor deze straling. Wanneer infraroodstraling de sensor raakt, wordt deze omgezet in een elektrisch signaal. Dit signaal wordt vervolgens verwerkt om een thermisch, zichtbaar beeld te creëren dat de temperatuurverschillen weergeeft.

Beeldverwerking

Het thermische beeld wordt vaak weergegeven in verschillende kleuren om de temperatuurverschillen duidelijk te maken. Warmere objecten verschijnen in fellere kleuren zoals rood en oranje, terwijl koelere objecten blauw of groen worden weergegeven. Dit maakt het eenvoudig om potentiële bedreigingen te identificeren.

Toepassingen van thermische camera's

In de beveiligingssector wordt een thermische camera vaak gebruikt voor perimeterbewaking, vooral in kritieke infrastructuren zoals datacenters en industriële complexen. Het kan onbevoegde toegang detecteren en een vroegtijdige waarschuwing geven. In industriële omgevingen kunnen thermische camera’s helpen bij het vroegtijdig opsporen van oververhitte apparatuur of brandgevaar. Dit kan kostbare schade en productieonderbrekingen voorkomen door snel in te grijpen.

thermische camera


Neem contact op

Toepassingen van thermische camera's in industriële omgevingen

Thermische camera’s zijn veelzijdig en kunnen in verschillende industriële omgevingen worden ingezet. Ze bieden niet alleen beveiliging, maar ook cruciale gegevens voor preventief onderhoud en veiligheid. Door temperatuurverschillen te monitoren, kunnen thermische camera's helpen bij het vroegtijdig opsporen van potentiële problemen. Dit maakt ze onmisbaar in omgevingen waar brandpreventie en veiligheidsbewaking essentieel zijn.

Detectie van waterstofbranden

In omgevingen waar waterstof wordt opgeslagen of getransporteerd, is brandpreventie van het grootste belang. Thermische camera's kunnen kleine temperatuurveranderingen detecteren die wijzen op een beginnende brand. Dit stelt u in staat om snel in te grijpen voordat een klein probleem uitgroeit tot een grote ramp. De precisie en betrouwbaarheid van thermische camera’s maken ze tot een essentieel hulpmiddel in dergelijke gevoelige omgevingen.

Hitte detectie in elektrische voertuigen

Elektrische voertuigen en bussen hebben geavanceerde monitoringsystemen nodig om oververhitting te voorkomen. Thermische camera’s kunnen continu de temperatuur van kritieke componenten monitoren. Dit helpt bij het identificeren van problemen voordat ze leiden tot storingen of veiligheidsincidenten. Door preventieve maatregelen te nemen op basis van nauwkeurige temperatuurmetingen, kunnen bedrijven kostbare schade en uitvaltijd voorkomen.

Branddetectie in recyclingindustrie

De recyclingindustrie kampt met unieke uitdagingen op het gebied van brandpreventie. Thermische camera's kunnen continu de temperatuur van gerecycleerde materialen monitoren en potentiële brandhaarden vroegtijdig detecteren. Dit beschermt niet alleen de faciliteit, maar ook het personeel tegen de gevaren van ongecontroleerde branden. Door snel in te grijpen, kunnen kostbare schade en productieonderbrekingen worden voorkomen.

Waarom kiezen voor Gold-IP?

Gold-IP biedt hoogwaardige thermische camera’s die voldoen aan de strengste eisen van de industrie. Onze camera’s zijn ontworpen voor duurzaamheid en betrouwbaarheid, en zijn uitgerust met de nieuwste technologieën om optimale prestaties te garanderen. Kom meer te weten over ons en wat wij voor u kunnen betekenen.

Innovatieve technologie

Onze thermische camera’s zijn voorzien van geavanceerde functies zoals hoge resolutie en verbeterde beeldverwerking. Dit zorgt voor scherpe en duidelijke beelden, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden.

Uitgebreide ondersteuning

“Een goed beveiligingssysteem vereist meer dan alleen goede apparatuur.” Wij van Gold-IP begrijpen dit maar al te goed. Daarom bieden we uitgebreide ondersteuning en trainingen om ervoor te zorgen dat u het maximale uit uw thermische camera haalt. Lees hier meer over onze trainingen.

Verbeter uw beveiliging

Een thermische camera is een waardevolle aanvulling op elk beveiligingssysteem, en bij Gold-IP bent u verzekerd van kwaliteit en expertise. Verbeter uw beveiligingsstandaarden vandaag nog met onze geavanceerde oplossingen. Neem direct contact met ons op of bekijk onze webshop. Onze experts staan klaar om u te helpen bij installatie, configuratie en onderhoud.