Doorgaan naar inhoud

Over Gold-IP

Welkom bij Gold-IP

Gold-IP levert en ondersteunt hoogwaardige IP-camerasystemen en netwerkinfrastructuren met alles wat daar bij hoort voor datacenters, utiliteit en industrie. U kunt bij ons terecht voor training, advies en ondersteuning tot na de projectoplevering. Onze klanten waarderen onze producten, kennis en service al ruim 25 jaar, lees meer over onze historie onderaan de pagina.

Historie

Gold-IP werd in 1995 opgericht en werd de eerste officiële distributeur van Panduit netwerkinfrastructuren in Nederland. In de loop van de jaren zijn daar nog andere producten en merken aan toegevoegd, zoals Leviton, Brand-Rex en sinds 2021 CobiCabling nieuw in de Benelux.

Wij zijn als distributeur in 2000 als eerste in Nederland begonnen met de toen nogal innovatieve systemen van MOBOTIX hoge resolutie IP-camera's. Dat waren op dat moment uiterst controversiële systemen. Het opvallende uiterlijk en de toegepaste technologie waren totaal anders dan de gebruikelijke camerasystemen. Daarnaast leveren wij sinds 2021 amerikaanse IP-camera's van Vicon Industries, een NDAA-compliant betrouwbare camera.

Als uitbreiding voor de bovenstaande IP camera's hebben wij de CathexisVision IP Camera Software, een professioneel VMS met intelligente Video Analytics om razendsnel bewakingsbeelden terug te zoeken en te beheren.

Frank Goldewijk kwam na zijn periode in 1995-2000 als verkoper terug in 2011 als directeur nam het bedrijf in 2012 over. Hij legde de nadruk op technische ondersteuning en service van MOBOTIX camerasystemen. 

Op 20 april 2020 zijn we verhuisd naar een nieuw bedrijfspand op de Dordtse Kill 3 in Dordrecht met een groter magazijn, om een grotere voorraad positie en breder assortiment aan te bieden voor onze klanten.