Doorgaan naar inhoud

Slimme Sensors

Bekijk het assortiment

Camera of Sensor ?

Omwille van privacy redenen, spreken wij over een “slimme sensor” en niet over een camera.
De camerafunctie kan dusdanig ingesteld worden dat er GEEN beelden opgenomen worden,
dus zonder registratie van de beelden op een intern - of extern opslagmedium, m.a.w.
het is dan geen camera meer maar en sensor die calamiteiten detecteert. Wij gebruiken de slimme sensor technologie om de veiligheid van de patiënten te verhogen
en niet om de bewoners te controleren. Tijdens verzorgingsmomenten kan via de zorgsoftware
of via de domotica de slimme sensor worden uitgeschakeld om de privacy van het
verzorgend personeel en patiënt te garanderen.

Deze infraroodrand is in opdracht van Gold-IP ontwikkelt en uitsluitend te gebruiken voor een MOBOTIX c26 camera met een nacht sensor die zwart/wit beeld weergeeft.

Bekijk hier het assortiment

Tijds besparende Virtuele rondes

De slimme sensor is geprogrammeerd om afwijkingen in het activiteiten patroon van cliënten te detecteren. Pas als de sensor iets ongewoons waarneemt, wordt via uw eigen zorgoproepsysteem een beeld geactiveerd door verzorgend personeel. Aan de hand van de beelden kunnen zij beoordelen of er hulp nodig is. Door een beter en continu inzicht te hebben in het activiteitenpatroon, kan een beterekwaliteit van zorg worden geleverd en creëert u een prettigere werkomgeving voor uw medewerkers.

Tijdens de nachtdienst hoeft u geen rondes meer te lopen. In plaats daarvan krijgt u een seintje als de sensor iets ongewoon signaleert. Pas dan kunt u de beelden bekijken om te beoordelen of er hulp nodig is. Bewoners kunnen rustig doorslapen. Uit onderzoek blijkt dat zij hierdoor de helft minder slaapmedicatienodig hebben. Overdag heeft u meer tijd voor bewoners of patiënten die het nodig hebben. Op uw telefoon ziet u immers of het goed gaat met de anderen. Tijdens het verzorgen van een bewoner of patiënt, zet u de sensor met een druk op de knop uit. Bij het verlaten van de kamer, zet u hem weer aan.

Bekijjk de video

Minder medicijn gebruik

Valdetectie is een nieuwe manier van alarmeren in de slimme sensor. Doordat we met een faststream beelden door Iristie AI valdetectie sturen uit de camera, kunnen we direct een alarm doosturen naar het zorg oproep systeem (VOS). Deze zal na een nauwkeurige en betrouwbare berekening aangeven of iemand op de grond is gevallen of een attack heeft gehad. Deze valdetectie alarm wordt dan direct op het mobiele device weer gegeven.

Unieke programmering per bewoner

Onze slimme sensoren kunnen we heel nauwkeurig, per cliënt, programmeren. Zo kan er bij een cliënt die heel onrustig is, eerder een signaal worden afgegeven. We koppelen de sensor aan het zorgoproepsysteem dat u al gebruikt. Pas als de sensor iets ongewoons signaleert, wordt over uw netwerk een databericht gestuurd naar het zorgoproepsysteem. Vervolgens krijgt het verplegend personeel een signaal om naar de beelden te kijken. Er wordt dus geen beeld verstuurd. Daardoor is er nauwelijks bandbreedte nodig. De sensor zelf heeft geen mechanisch onderhoud nodig, u betaalt geen licentiekosten en updates zijn gratis te downloaden.

Bekijk hier de Vandal versie