Doorgaan naar inhoud

Wie is Vicon ?

Vicon®Industries is een toonaangevende fabrikant van videosystemen en componenten die worden gebruikt voor beveiligings-, bewakings-, veiligheids- en controle doeleinden.

Al meer dan 50 jaar wenden wereldleiders zich tot Vicon om hun mensen en eigendommen veilig te houden. Vicon-systemen worden wereldwijd gebruikt in toonaangevende installaties op bedrijfsschaal door een breed scala aan klanten, waaronder overheden, Fortune 500-bedrijven, particuliere en openbare instellingen en wereldwijde distributie en logistiek centra's.

Bekijk hier de Vicon IP camera's

Wat doet Vicon ?

Vicon houdt toezicht op zijn wereldwijde activiteiten vanuit het hoofdkantoor in New York, VS en het Europese hoofdkantoor in Southampton, UK. Een uitgebreid netwerk van hoog opgeleide installateurs, systeemintegrators en distributeurs is verantwoordelijk voor de productverkoop.Vicon biedt open platform, end-to-end bewakingsoplossingen, waaronder:

Vicon introduceert haar nieuwe NDAA-Compliant Roughneck Series

Een compleet pakket met verschillende cameratypes:
Van een bullet, dome, boxcamera, hemisferisch en zelfs een PTZ.
Alle Vicon camera's uit de Roughneck series zijn IP67 en
IK10 vandalisme bestendig.

Wat is NDAA-Compliant ?

Het is voor sommige vast een term die voorbij gekomen is bij een aanvraag van een project voor beveiligingscameras, maar wat betekend het nu precies?

We beginnen met "Compliant", vertaald naar het nederlands betekent het Conformiteit; (een product) wat aan de verwachtingen moet voldoen.

NDAA staat voor National Defence Authorization Act, dit is een reeks federalewetten die elk jaar door de amerikaanse regering worden aangenomen om te bepalen wat het jaarlijkse budget is voor het amerikaanse ministerie van defensie. 

Waarom is dit zo belangrijk in onze beveiligingsmarkt?
In de John S. McCain National Defense Authorization Act in het jaar 2019 staat "dat er een verbod is op bepaalde telecommunicatie en videobewakings- diensten of  videobewakingsapparatuur". Hoe dit zich verhoudt tot de beveiligingsindustrie heeft te maken met bepaalde bedrijven in de Volksrepubliek China, en wat wel en niet kan worden geïnstalleerd op overheids- of militaire eigendommen.

De bekende chinese bedrijven waar dit verbod op geldt zijn:
• Hangzhou Hikvision Technology Company
• Dahua Technology Company
• Huawei Technologies Company
• ZTE Corporation
• Hytera Communications

Om videobewakingsapparatuur te kunnen installeren in faciliteiten of op eigendommen die NDAA-compliant vereisen; Mag GEEN van de componenten,of subcomponenten in de beveiligingscamera's of recorders, worden gebruikt door de hierboven genoemde bedrijven. Dit betreft de producten zelf als de componenten/onderdelen die erin zitten (inclusief chipsets).

Conclusie: 
Een beveiligingscamera die NDAA-Compliant is heeft geen chinese onderdelen